2019-05-28 21:21:06

2.b sudjelovao u Erasmus+ projektu „p.s. Pokreni solidarnost“

Građane i građanke Osijeka možda je u sandučiću ovoga proljeća iznenadila  zanimljiva razglednica – nekog od učenika 2.b razreda naše škole koji sudjeluju u međunarodnom projektu Pokreni solidarnost! 

Na tragu projekta kojeg francuska organizacija La Ligue de l’enseignement provodi već 15 godina i u kojoj svake godine sudjeluje oko 100 000 učenika i učenica diljem Francuskoj, nastao je projekt kojeg uz francuske inicijatore u svojim zemljama provode španjolska organizacija Cives, u Poljskoj Szkola Klasa Fundacja i  u Hrvatskoj Centar za mirovne studije. Cilj projekta je potaknuti mlade na raspravu o različitosti, diskriminaciji i percepciji. Zbog toga su  fotografi i fotografkinje iz ove četiri zemlje pripremili fotografije koje govore upravo o tim temama, te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje.

Analizirali smo fotografije, raspravljali, osmislili poruke solidarnosti, ispisali razglednice te ih poslali na različite osječke adrese. Osoba koja takvu razglednicu primi, može uzvratiti porukom i iskazati vlastito mišljenje i dojmove. Tako svi sudjelujemo u promjeni svijesti i pokrećemo solidarnost!

 


II. gimnazija Osijek