2020-03-09 09:30:02

Ponovo PRVACI na 24. gradskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 7. ožujka 2020. godine u OŠ "Dobriša Cesarić" u Osijeku održano je 24. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo 6 ekipa u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i 4 ekipe u kategoriji mladih (srednje škole), organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek.

Natjecanje je počelo u 10,00 sati, a otvorio ga je Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka. Nakon dva sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.
KATEGORIJA PODMLATKA:
1. MJESTO – Osnovna škola Dobriša Cesarić, Osijek
2. MJESTO - Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek
3. MJESTO – Osnovna škola Vladimir Nazor, Čepin

KATEGORIJA MLADIH:
1. MJESTO – II. Gimnazija Osijek
2. MJESTO – Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića, Osijek
3. MJESTO – Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek


Ekipu II.gimnazije predstavljali su:

Lucija Alilović, Lota Ljubičić, Nives Vešligaj, Lucija Jelčić, Petra Guberac i Petra Radošević, te mentor Ljerka Šostarec,prof , kao i volonteri- mentori Crvenog križa Borna Kufner i Renata Jakić.

 

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozljede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja


Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od tri mjeseca i ovom im prilikom ČESTITAMO na uloženom trudu i njihovom humanom opredjeljenju.

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljati će svoje škole i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se za Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju održati 4. travnja 2020. godine u Našicama.

Sigurni smo da će naša ekipa odraditi svoj posao odlično . Samo naprijed!!!

 


II. gimnazija Osijek