2020-03-16 05:58:47

Prvi nastavni dan nastave na daljinu, 16. ožujka 2020.

Danas započinjemo nastavu na daljinu zbog epidemije uzrokovane Corona virusom. Otklonjene su poteškoće koje su imali neki učenici i nastavnici prilikom prve aktivacije plathorme Office 365 za škole. Poteškoće su bile globalnog karaktera zbog velikog pritiska na Microsoftov sustav (ne samo iz Hrvatske nego i iz ostalih zemalja u kojima je također prekinuta nastava i pokrenuta nastava na daljinu). 

Svi učenici koji to još nisu učinili trebaju se sada, prema uputama iz prethodne objave, priključiti sustavu Office 365 za škole i aplikaciji Yammer. Razrednici će svakodnevno objavljivati raspored i anketu o prisutnosti na online nastavi. Predmetni profesori će prema uobičajenom REDOVNOM rasporedu objavljivati nastavne sadržaje i aktivnosti koje će se obrađivati taj dan. Učenici su dužni (tijekom tekućeg dana, ne nužno u realnom vremenu održavanja sata prema rasporedu) na Yammeru ispuniti anketu o prisutnosti te kliknuti "like" na objave razrednika i objave predmetnih profesora te tako potvrditi da su objave pročitali i znaju što su njihovi zadatci. Ako i dalje bude poteškoća, učenici će se javiti svojim razrednicima. Ako se i dalje budu pojavljivale poteškoće zbog preopterećenosti sustava, bit ćete obaviješteni o alternativnim načinima provođenja nastave na daljinu koji se provodi na sljedeći način:

Na školskoj stranici u mapi Razmjena znanja/Dokumenti/Dokumenti djelatnika nalazi se mapa za svakog nastavnika (zove se prema njegovom imenu i prezimenu). U toj mapi nastavnici vam  objavljuju sadržaje za nastavu na daljinu. Orvorite mapu s imenom nastavnika koje imate DANAS, unutra su dokumenti i upute što trebate DANAS odraditi iz tog predmeta i na koji im način poslati rezultate.

Svima želimo dobro zdravlje, ugodan i konstruktivan rad na daljinu i nadamo se da ćemo svi uspješno prevladati ovu krizu!


II. gimnazija Osijek