preskoči na sadržaj

II. gimnazija Osijek

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt „Moj Osijek“

Autor: Tihana Pavičić, 26. 3. 2021.

U tjednu od 22. do 26. ožujka 2021. godine u II. gimnaziji Osijek  provodio se projekt  „Moj Osijek“ koji je bio posvećen Danu škole koji obilježavamo 23. ožujka.

U  vremenima posebnih epidemioloških uvjeta nastojali smo učenicima nastavu učiniti zanimljivom i motivirati ih za učenje o svom gradu i poznatim sugrađanima. Učenicima smo nastojali  približiti povijest njihova grada, njegovu sadašnjost i budućnost. Cijeli projekt je osmišljen u okviru nastave po predmetima i unutar pojedinih razreda,  ali i interdisciplinarno, gdje je došla do izražaja suradnja stručnih aktiva škole.

U školi su se organizirala  gostovanja pa su tako u okviru nastave hrvatskoga jezika našu školu posjetile  književnice Ivana Šojat, Livija Reškovac i Jasna Horvat i govorile o našem gradu u njihovim književnim djelima. Posjetio  nas je  i naš bivši učenik, danas poznati kemičar, Vladimir Stilinović i učenicima na satu kemije  pokazao zanimljive pokuse, a iz Njemačke zajednice  nam je Hana Klein održala predavanje o povijesti naseljavanja Njemaca u naš grad na satima njemačkoga jezika. Školu su posjetile i doc,dr.sc . Anamarija Lukić  iz instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i doc.dr.sc. Zvjezdana Penava Brekalo s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i na satu njemačkoga jezika govorile o nastanku knjige o povijesnim, lingvističkim i pedagoškim aspektima njemačko-austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka. Na satima  njemačkoga jezika proučavao  se također i  esekerski govor, esekerski tragovi u arhitekturi Osijeka, a učenici su na tu temu izrađivali kvizove i na hodniku postavili prigodnu izložbu, a snimili su i film o Osijeku na njemačkom jeziku i tražili blago skriveno u Tvrđi.  Na satima engleskoga jezika  se uz kvizove izrađivala  i turistička karta našega grada za mlade turiste koji nam dolaze u posjet. Na latinskom jeziku su se proučavala imena naših poznatih Osječana po kojima su osječke ulice dobile ime, a učilo  se i istraživala se povijest kipova i spomenika u Osijeku. Učenici su na vjeronauku učili o svim vjerskim zajednicama koje su djelovale i djeluju u Osijeku, a biciklima će se obilaziti sve biciklističke staze našeg grada kada to epidemiološki uvjeti budu dozvoljavali, a izračunala se njihova duljina u okviru sati matematike za različite osječke četvrti i naglasila dobrobit vožnje bicikla  za zdravlje. Sve se prevelo na engleski jezik. Pod satima povijesti i hrvatskoga jezika naši su učenici istraživali živote osječkih legendi Đokice, Osmana, Joze trovača i dr.  Prof. likovne kulture je izradila plakat za  projekt, a pripremila se izložba na hodniku škole koja  pokazuje sve aktivnosti vezane uz projekt.

Voditeljica projekta: Tihana Pavičić

 

 
RASPORED SATI
 
Zaštita djece

Publikacije HAKOM-a vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici
 
https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504
Video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici 
 
https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss .

 
Anketa (mala)
Koliko sati dnevno provedeš na internetu?
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2011.

Ukupno: 694326
 
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
 
 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
II. gimnazija Osijek / Kamila Firingera 5, HR-31000 Osijek / www.gimnazija-druga-os.skole.hr / ured@gimnazija-druga-os.skole.hr
preskoči na navigaciju